image
 |  4 14 Квітня 2023 | 09:24

Ідентифікували військового, через якого стався витік документів США (ФОТО)

Американське видання The New York Times заявило, що ідентифікувало лідера невеликої ігрової онлайн-групи, через яку стався витік секретних документів американської розвідки – ним є 21-річний військовослужбовець розвідувального крила Національної повітряної гвардії Массачусетса Джек Тейшейра.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у публікації видання у четвер.

Двоє американських посадовців підтвердили, що слідчі хочуть поговорити з Тейшейрою про витік урядових документів до приватної інтернет-групи.

Один з посадовців зазначив, що Тейшейра може володіти інформацією, яка має стосунок до розслідування.

Видання зазначає, що йому вдалося пов'язати Тейшейру з іншими членами онлайн-групи через його ігровий профіль в інтернеті та інші записи. Деталі інтер'єру будинку дитинства Тейшейри, оприлюднені в соціальних мережах на сімейних фотографіях, збігаються з деталями на полях деяких фотографій з витоку секретних документів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина хоче ухвалити швидке рішення про передачу польських МіГ-29 Україні

Вивчивши пости в соціальних мережах і військові документи, видання встановило, що Тейшейра служить у 102-му розвідувальному крилі ВПС Національної гвардії штату Массачусетс.

Мати Тейшейри Дон, виступаючи в четвер біля свого будинку в штаті Массачусетс, підтвердила, що її син служить у Національній гвардії. Вона розповіла, що останнім часом син працював у нічні зміни на базі Кейп-Код. За її словами, за останні кілька днів він змінив номер телефону.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити