image
 |  94 17 Січня 2024 | 20:43

Існує загроза поставок балістичних ракет рф з Ірану, - ГУР

Існує потенційна можливість поставок балістичних ракет з Ірану до росії. Однак, за даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, на сьогодні не зафіксовано жодного випадку таких поставок.

 Про це під час пресконференції розповів представник ГУР України Андрій Юсов, передає кореспондент УНН.

Існує загроза поставок балістичних ракет росії з Ірану, оскільки військово-промисловий комплекс рф не справляється з планами. Однак, ГУР поки не зафіксувало передачу Іраном балістичних ракет рф.

"Загроза така є (поставок балістичних ракет росії з Ірану - ред.). ОПК держави-агресора не справляється з планами і в них є брак. Є брак БпЛА, снарядів для атрилерійських систем, в тому числі і ракетного озброєння, зокрема балістики", - сказав Юсов.

Він зазначив, що росія намагається шукати озброєння в країнах світу, які "всім відомі".

"Чи є загроза? Загроза є. Запити такі були і спроби протягом 2023 року, але поки що не зафіксовано передачу і застосування (іранських ракет росії - ред.). Але звичайно це те, що відстежує Україна і наші партнери", - додав Юсов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найближчим часом переговорів між Україною і рф не буде, - США

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити