image
 |  0 15 Березня 2022 | 18:34

Іспанія арештувала суперяхту російського олігарха Чемезова

Іспанія тимчасово захопила яхту російського олігарха вартістю 140 мільйонів доларів у Барселоні: 85-метрова суперяхта "Valerie" належить Сергію Чемезову – колишньому офіцеру КДБ, який очолює "Ростех".

Про це пише УП.

"Сьогодні ми захопили – технічний термін тимчасово знерухомили – яхту, що належить одному з основних олігархів (Росії – ред.). Ми говоримо про яхту, вартість якої, за нашими оцінками, становить 140 мільйонів доларів. Буде більше".

Моніторинговий сайт Marine Traffic повідомив, що яхти, пов’язані з двома іншими олігархами, які ще не потрапили під санкції, також пришвартовані в Барселоні.

85-метрова (279-футова) суперяхта "Valerie" по суті належить Сергію Чемезову.

Судно, яке плаває під прапором Сент-Вінсента і Гренадин, зареєстроване на падчерку Чемезова Анастасію Ігнатову через компанію з Британських Віргінських островів, згідно зі статтею 2021 року, опублікованою у витоку інформації Pandora Papers.

За даними Marine Traffic, яхта перебувала в Барселоні з 9 лютого і до 14 березня перебувала на ремонті на верфі MB92 в Барселоні.

Джерело в уряді повідомило, що яхта залишиться під вартою, поки влада Іспанії підтвердить право власності та чи є власник у списку санкцій.

Захід ввів санкції проти російських мільярдерів, заморозив державні активи та відрізав більшу частину російського корпоративного сектору від світової економіки після вторгнення Росії в Україну 24 лютого.

Сергій Чемезов потрапив під санкції Сполучених Штатів Америки у 2014 році та Великобританії в 2020 році через анексію Криму Росією, а цього місяця США та Австралія внесли його до санкційних списків. Санкції США також були спрямовані проти падчерки Чемезова, а також його дружини та сина.

Його не було названо в останньому європейському списку санкційних російських діячів, але ЄС запровадив проти нього заходи у 2014 році.

У найближчі дні має бути оприлюднений четвертий пакет санкцій ЄС проти Росії.

Днями Сергій Чемезов сказав, що Росія вийде "переможцем", незважаючи на санкції.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити