image
 |  7 5 Липня 2022 | 17:14

Італія оголосила надзвичайний стан у 5 регіонах

Італія в понеділок оголосила надзвичайний стан у регіонах навколо річки По, на яку припадає приблизно третина сільськогосподарського виробництва країни та яка страждає від найсильнішої посухи за 70 років.

Про це інформує Reuters.

Урядова постанова дозволить владі скоротити бюрократичну тяганину та негайно вжити заходів, якщо вони вважають це за потрібне, наприклад, запровадити нормування води для будинків і підприємств.

Згідно із заявою, надзвичайний стан торкнеться п’яти північних регіонів країни, це Емілія-Романья, Фріулі-Венеція-Джулія, Ломбардія, П'ємонт і Венето.

На вирішення проблем із посухою було виділено 36,5 млн євро. В майбутньому можуть бути вжиті додаткові заходи для боротьби з посухою.

Італійські ЗМІ повідомляли, що прем’єр-міністр Маріо Драгі також розглядав можливість призначення уповноваженого для координації заходів реагування на посуху, подібно до того, як уряд призначив відповідального з нагляду за кризою, пов’язаною з коронавірусом.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити