image
 |  18 26 Серпня 2021 | 20:13

Їв консерви: волинянин, який захворів на ботулізм, у важкому стані на ШВЛ

Волинянин, житель села Ветли, який 24 серпня потрапив до Любешівської багатопрофільної лікарні з діагнозом «ботулізм», перебуває в стабільно-важкому стані на апараті штучної вентиляції легень.

Про це «Суспільному» повідомив директор медзакладу Богдан Іванів.

У той же день чоловіку ввели протиботулінічну сироватку (антитоксин), яку знайшли та привезли з Рівненської області, – зазначив головний лікар. Один флакон препарату, говорить Богдан Іванів, вартує 93 тисячі гривень.

Станом на 26 серпня хворий на ботулізм перебуває у відділенні інтенсивної терапії медзакладу.

«Зараз він знаходиться в коматозному стані, але не все так погано. Є шанс на одужання», – зазначив лікар.

Зі слів Богдана Іваніва, зареєстрований випадок ботулізму у Любешівській багатопрофільній лікарні – перший за останній декілька років.

Як повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб, чоловік 1966 року народження вживав м’ясну консерву домашнього виготовлення (тушенину) без термічної обробки. Перші симптоми хвороби – двоїння в очах, важкість ковтання та порушення мови – у волинянина з'явилися на третю добу.

Довідково: Ботулізм – це харчове отруєння, зумовлена споживанням продуктів, в яких накопичилися ботулотоксини і може призвести до тяжких наслідків. Причиною ботулізму найчастіше стають продукти домашнього консервування – м’яса, риби, рідше — овочів. Потенційно небезпечними є усі консервовані продукти, які були погано вимиті, неправильно/недостатньо термічно оброблені, транспортувалися або зберігалися неналежним чином.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В шести областях високий ризик поширення COVID-19: чи є серед них Волинь?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити