image
 |  5 9 Липня 2021 | 08:59

Кльового життя! 11 липня святкуємо День рибалки в Україні, — Волинський рибпатруль

День рибалки — професійне свято працівників рибного господарства та звичайних рибалок, яке щорічно відзначають у другу неділю липня. Його історія неофіційно починається ще у 1980 році, а в 1995 році його офіційно було встановлено в Україні згідно з указом Президента України № 464/95 від 22.06.1995.

Про це повідомляють у прес-службі Волинського рибоохоронного патруля.

Рибне господарство України – важливий сектор економіки, сучасний індустріальний комплекс, який дає країні понад 100 найменувань цінних продуктів харчування. Робота професійних рибалок - це не проста праця. Вона часто пов’язана з прямими ризиками і навіть в нашій сучасності, при досить розвинених технологіях вилову, ніхто не може дати гарантій, що все пройде гладко.

У свято Дня рибалки можна привітати всіх, хто поєднав життя з цією романтичною й складною професією, а також всіх, для кого риболовля — спорт, хобі, особливий стан душі, спосіб злиття з природою. Сміливо можна стверджувати, що День рибалки – всенародне свято, яке вважають своїм тисячі і тисячі любителів рибної ловлі, яким це заняття приносить радість і насолоду.

У День рибалки стало доброю традицією проводити різноманітні конкурси та змагання не тільки серед професійних рибальських бригад, а й серед простих любителів рибної ловлі. Це свято не має обмежень по статі або віку і часто об’єднує цілі сім’ї, подаючи привід для гарного і приємного проведення часу на природі, в колі друзів або однодумців.

"Колектив Волинського рибоохоронного патруля, вітає кожного рибалку з професійним святом! Бажаємо відмінного рибальського здоров’я і довголіття, нехай удача та везіння не зриваються з ваших вудок. Повного неводу радісних подій та чудового настрою! Кльового життя!" - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку реалізуватимуть проєкт промоції річок, які протікають територією міста

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити