image
 |  0 3 Жовтня 2022 | 12:51

Колаборація московського патріархату з російськими окупантами потребує реакції влади, - заступник голови Луцької райради

Ну, нарешті! Луцька районна рада на своїй черговій сесії, змобілізувавши внутрішні резерви, ухвалила «Звернення до ВРУ, КМУ, РНБО, начальника обласної військової адміністрації щодо заборони української православної церкви московського патріархату на території України».

Так написав на сторінці у facebook заступник голови Луцької районної ради Сергій Сівак (ВО "Свобода"), який пішов до лав ЗСУ.

"«П’ята колона», в світлі останніх наступальних перемог Збройних Сил України, принишкла, опустила голови і затаїлась. Та всі ми добре пам’ятаємо численні випадки колаборації священників московського патріархату із російськими загарбниками.

Теза «Не на часі», ще у квітні озвучена головою Верховної Ради від «Слуги народу» Русланом Стефанчуком щодо розгляду законодавчим органом питання заборони діяльності в Україні російської православної церви та її афілійованих підрозділів (мовляв, це може призвести до розколу в суспільстві), явно не відповідає вимогам часу. Чомусь оголошена Офісом Президента дерусифікація відразу зупиняється, коли справа торкається церковних справ, пов’язаних з рпц…

Між тим, за даними соціологічних опитувань, більшість українців все-таки вимагає заборонити діяльність церкви ворожої держави та розірвати будь-які стосунки з рпц, оскільки її діяльність носить виразний антидержавний і антиукраїнський характер.

Нагадаю, що народний депутат України від ВО «Свобода» Оксана Савчук ще у березні зареєструвала у Верховній Раді законопроект №7204, який передбачає заборону діяльності московського патріархату та його підрозділів на території України, інвентаризацію та націоналізацію власності рпц, у тому числі Києво-Печерської, Почаївської та Святогірських лавр.

У своєму виступі на сесії я наводив конкретні випадки, коли настоятелі парафій російської церви нинішнього Ковельського району (сіл Кримне, Мокре, Залюття тощо) відкрито закликали «привітно» зустріти братів із Півночі, а не так, як це відбулось у Києві… Хіба в час кровопролитної війни з московським окупантом, коли з благословення московських попів гинуть тисячі українців, маємо терпіти такі заклики?!

Вважаю, що заклик Предстоятеля УАПЦ митрополита Мефодія «Один народ, одна мова, одна церква» – актуальний сьогодні, як ніколи", - зазначив посадовець.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити