image
 |  2 2 Травня 2019 | 11:44

Повідомили, коли доведеться відпрацьовувати додатковий вихідний

Вихідний 30 квітня треба буде відпрацювати в суботу, 11 травня.

Але українці не люблять відпрацьовувати свята на вихідні. Про це свідчить відсутність продуктивності, особливо, якщо більшість населення звикли до 5-денного робочого тижня, повідомляє Сегодня.

Після тривалих Великодніх вихідних в країні піднімається питання про зменшення кількості вихідних свят. Бо це не сприяє прибутку і економічному зростанню. Та за статистикою, Україна посідає якраз середину переліку європейських країн за кількістю свят - 11. В Болгарії - 16, в Німеччині - 7.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Удар українського боксера визнали кращим нокаутом місяця

Крім того, в країні існує практика додаткового вихідного, якщо свято припадає на суботу чи неділю. Так, за підрахунками Інституту національної пам'яті, в Україні нинішні 11 святкових днів через перенесення вихідних можуть розтягуватися до 20 днів. Та за графіком, після великодніх вихідних буде шестиденний робочий тиждень.

"Кожен з нас живе в такому ритмі. З понеділка включається в активність, до четверга вона зростає, до п'ятниці вона вже знижується. Субота і неділя – відпочинок. Ці алгоритми зафіксовані роками і від них відмовитися неможливо. Коли доводиться відпрацьовувати, то ставлення не змінюється. У пам'яті мозку є "запис", що субота – вихідний. Тому ефективність така низька", – пояснив Сергій Антонюк, голова наглядової ради "Українська асоціація акціонерів".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити