image
 |  4 28 Травня 2020 | 10:39

Посткарантин: Коли запрацюють волинські санаторії? (ВІДЕО)

Обидва волинські санаторії – "Лісова пісня" та "Пролісок" – через карантинні заходи досі не працюють. Останнього пацієнта у "Проліску" відпустили ще 30 березня, а в "Лісовій пісні" – 8 квітня. На жаль, волинським санаторіям досі не дали "добро" на відновлення їх роботи.

Після послаблення карантинних заходів відновила свою роботу тематична програма "Відкрита влада. Область" на телеканалі "Аверс". Розмову у прямому ефірі розпочали з актуальної тематики "Волинські оздоровниці: перспективи розвитку".

Зі слів директора санаторію "Лісова пісня" Руслани Дибель, останнього пацієнта вони відпустили додому 8 квітня, і після цього двері санаторію фактично закрили, працівники перебувають на обліку в центрі зайнятості або ж знаходяться на простої.

Як стверджує директор санаторію "Пролісок" Оксана Бугайчук, вони закрилися ще раніше: останній пацієнт залишив межі санаторію 30 березня, тож уже з 31 березня санаторій не працює, а працівники – на страхових виплатах у центрі зайнятості.

На думку члена майнової комісії обласної ради, свободівця Олександра Пирожика, вирішувати питання часткового відновлення роботи санаторіїв для окремих категорій населення можна було би, якби уряд дав більше повноважень і мав більше довіри до органів місцевого самоврядування. Під їхню ж відповідальність. І це – позиція всієї фракції ВО "Свобода". Проте владу на місцях позбавили будь-яких можливостей впливати на ці процеси. Під загрозою кримінальної відповідальності всі змушені чекати "відмашки" з Києва.

Коли ж волинські санаторії відкриють свої двері перед відвідувачами? Детальніше про це – в тематичній програмі телеканалу "Аверс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шацькі озера та Полісся можуть зникнути: екологи забили на сполох через масштабний міжнародний проєкт

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Плюс 37 та 477: на Волині – 851 інфікований Covid-19, 22382 – в Україні, 8439 пацієнтів одужали

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити