image
 |  0 23 Жовтня 2018 | 06:44

Колишній міністр порівняв уряд Гройсмана з більшовиками (ВІДЕО)

Особисті думки так званих реформаторів щодо лібералізації ринку газу взагалі нікого не цікавлять. Адже якщо необхідно ввести якісь зміни, то відштовхуватися треба передусім від законодавства.
Про це повідомляє ZIK.
На цьому наголосив міністр з питань житлово-комунального господарства України у 2007-2010 роках Олексій Кучеренко у програмі «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK.
«Мене вражають так звані реформатори, які так само, які більшовики сто років тому, не збираються зважати на закони. Адже у законодавстві України щодо цін та ціноутворення зазначено, що регульовані державою ціни мають бути економічно обґрунтовані.
Тоді як особисті думки так званих реформаторів щодо лібералізації ринку газу взагалі нікого не цікавлять. І якщо необхідно ввести якісь зміни, то відштовхуватися треба передусім від законодавства», – наголосив Кучеренко.
Експерт підкреслив, що сьогодні у світі більше немає жодної країни, у якій би 60% населення через впровадження реформ змушені були йти по субсидії.
«Це є енергетичною бідністю, коли населення обирає, або йому купити продукти харчування, або сплатити за комунальні послуги. Також це свідчить про неправильний розвиток економіки країни.
Я би дуже хотів, щоб в Україні дійсно був ринок газу, утім за 27 років для цього так нічого і не було зроблено. Я не знаю, яка кількість субсидіантів буде після останнього підвищення ціни на газ. До цього було 6,6 мільйонів домогосподарств, які отримували допомогу. Натомість зараз критерії для отримання субсидій зробили більш жорсткими, до того ж, піднявши ціну на газ», – констатував Олексій Кучеренко.
Як повідомлялося, на засіданні уряду 19 жовтня ухвалили рішення про перерозподіл Нафтогазом 90% свого прибутку за 2018 рік до державного бюджету.
https://www.youtube.com/watch?v=WXp-gAOlQp4&feature=youtu.be
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні діє агентурна мережа російських спецслужб, – Павло Яцюк

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити