image
 |  4 23 Березня 2023 | 15:17

Колишній військовий із Житомира зливав "вагнерівцям" розвіддані (ФОТО)

У Житомирі викрили агента країни-агресорки, який повідомляв "вагнерівцям" про місця дислокації військових об'єктів.

Уродженець Херсонщини, який проживає у Житомирі, через акаунт у забороненій соцмережі "Вконтакте" налагодив зв'язок з представником приватної військової компанії "Вагнер", повідомила 23 березня Служба безпеки України, - пише ВолиньUA.

"Він збирав інформацію про розташування у місті стратегічно важливих військових об'єктів, місця дислокації підрозділів військовослужбовців і військової техніки Збройних сил України. Здобуті відомості наносив на карту, фотографував і передавав зображення ворогу для використання під час планування та ведення бойових дій. Особливу активність підозрюваний проявив у вересні-жовтні 2022 року", – ідеться в повідомленні.

За порадою російського куратора для конспірації агент користувався позивним "снаров".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирський: Окупанти у Бахмуті видихаються, скоро ми цим скористаємося

Під час обшуку за місцем проживання затриманого виявлено ноутбук, мобільний телефон та карти регіону, які він використовував у підривній діяльності.

Йому повідомили про підозру у держзраді. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити