image
 |  7 29 Травня 2020 | 09:18

Комерсантів виселяють із Келій монастиря піарів у Любешові

Прокурори прокуратури Волинської області домоглися повернення державі пам’ятки архітектури національного значення вартістю 4 мільйони гривень.

Так, Господарський суд Волинської області задоволив позов Маневицької місцевої прокуратури Волинської області в інтересах держави в особі Волинської обласної державної адміністрації та Любешівської селищної ради та зобов’язав господарське товариство звільнити частину приміщення пам’ятки архітектури національного значення – Келій монастиря піарів – яку підприємство використовує незаконно. 

Прокурори з'ясували, що суб’єкт господарювання без попереднього погодження Міністерством культури України факту передачі у користування приміщень пам’ятки для зайняття підприємницькою діяльністю та укладення договору оренди й сплати коштів до бюджету розмістив у приміщенні монастиря ХVІІ ст. у селищі Любешів заклад громадського харчування й кондитерський цех. 

У суді прокурори домоглися звільнення підприємством приміщення об’єкта культурної спадщини вартістю 4 мільйони гривень та повернення його державі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку склепіння першого підземелля у вежі Чарторийських зруйноване на 70% бетоном

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити