image
 |  5 4 Травня 2020 | 16:12

Комерційні вантажі, які в медійній площині подавалися Офісом Зеленського як гуманітарні, були продані

Маски, які представники Офісу президента завезли в Україну за завищеними цінами, прикриваючись гуманітарними вантажами, продавали втридорога на тендерах і державним установам.

Про це у третій частині свого розслідування щодо операції "Баум" написала у Facebook журналістка Світлана Крюкова.

За її даними, всі комерційні вантажі, які в медійній площині подавалися Офісом президента як гуманітарні, були продані. Як приклад Крюкова навела державні закупівлі, в рамках яких компанія "Укргазвидобування" за двома договорами від 22 квітня купила маски, респіратори і дезінфектанти без зазначення кількості кожного найменування на загальну суму в 58 млн гривень ще й з ПДВ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Плювати він хотів»: Шмигаль особисто ставив підпис на документі про торгівлю в «Епіцентрі» під час карантину (ВІДЕО)

"Якщо перший уряд профанів продав з країни всі маски на експорт, то другий – почав завозити все це назад, тільки втридорога. У розрахунку на дурня, на те, що ніхто нічого не зрозуміє, ніхто нічого не дізнається. Гуманітарні вантажі виявилися негуманітарними, хоча розмитнювалися за нульовою ставкою і без ПДВ", – висловилася журналістка.

"Хороша історія про те, як Офіс президента сприяв контрабанді засобів індивідуального захисту, звільняючи вантажі від мит і ПДВ. А потім посприяв у придбанні цих самих засобів індивідуального захисту держкомпаніями за подвійною, а в деяких випадках за потрійною ціною. Ось де чорт і деталі", – підсумувала Крюкова, пообіцявши продовжити резонансне розслідування.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити