image
 |  14 2 Вересня 2021 | 14:41

Комісія у Володимирі відмовила хасидам у будівництві готелю

У Володимирі-Волинському відмовили хасидам у будівництві комплексу для тимчасового перебування паломників. Усі порушення в документах та підстави для відмови виявили звичайні мешканці міста, а не професійні чиновники виконавчого комітету.

Про це у facebook написав активіст Тарас Сватко.

Так, 31.08.2021 року, відбулося засідання погоджувальної комісії щодо питання будівництва комплексу для тимчасового перебування паломників по вулиці Драгоманова 6 в м. Володимирі-Волинському. Ця комісія складалася з представників громадськості та чиновників.

За словами Тараса, було визначено ряд вагомих підстав щодо відмови в затвердженні детального плану території для зміни цільового призначення земельної ділянки, та щодо відмови в будівництві як такому.

Серед близько 10-ти підстав були, зокрема:

1) Аморальна поведінка «паломників», що має негативний вплив на мешканців міста.

2) В усіх можливих документах, опрацьованих комісією, вживається термін «будівництво комплексу для тимчасового перебування паломників». Жодної згадки за готель!

Об‘єктом будівництва мав бути саме «комплекс для тимчасового перебування паломників»!

Оскільки, в Державному класифікаторі будівель та споруд відсутній код такої будівлі, то відповідно до чинного законодавства це є підставою для відмови.

Чинним законодавством держави Україна не визначено поняття «паломництва», а тому дана споруда могла бути будь-чим (до прикладу синагогою) і з часом визнатися об‘єктом культурної спадщини єврейського народу.

3) В проекті відсутня обов‘язкова до проведення стратегічна екологічна оцінка.

4) В проекті зазначено, що окрім будівництва підземної парковки (яка може викликати зсуви грунту і пошкодження навколишніх будинків), «паломники» мають намір облаштувати парковку на проїзній частині, а не на своїй земельній ділянці, як це передбачено державними будівельними нормами та стандартами.

5) В проекті зазначено, що розмір площі для забудови є орієнтовним.

Тобто, ми навіть не можемо чітко визначити площу для забудови.

6) Ну і вишенька на тортик.

Проект детального плану території (що був об‘єктом обговорення) виготовлено на підставі рішення міської ради «Про надання дозволу на розроблення детального плану території земельної ділянки по вул. Драгоманова, 6 у місті Володимирі-Волинському.» № 7/52 від 04.06.2021.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку за вечір 5 автівок пробили колеса та погнули диски через вибоїни на дорозі (ВІДЕО)

«Так от. Кадастровий номер земельної ділянки, що зазначено в даному рішенні міської ради є відмінним від кадастрового номеру, що зазначено в проекті детального плану території

Виконавець даного проекту рішення (Тарас Киба), та депутати міської ради виявилися далекоглядними стратегами!

Вони надали дозвіл на виготовлення детального плану території (фактично дозвіл на будівництво) неіснуючої земельної ділянки (у відповідності до інформації з Публічної кадастрової карти України), - пише активіст.

Отже, комісія винесла рішення про відмову в затвердженні проекту детального плану території, та про відмову в будівництві як такому.

Далі, буде розроблено проект рішення, та винесено на розгляд Володимир-Волинської міської ради, як того передбачає чинне законодавство.

«Хочу зазначити, що комісія засідала двічі, та протягом кількох днів детально вивчала документацію проекту детального плану території, державні будівельні норми, державні стандарти, всю наявну містобудівну документацію, закони та підзаконні акти.

Вчорашнє засідання тривало близько 3-ох годин (з 18:00 і майже до 21:00).

Більшість з вас обурювалися питанням будівництва «паломниками», але лише декілька чоловік спромоглися діяти, аби відстояти інтереси міста, та зокрема, інтереси кожного з вас.

Тому, я вважаю, що члени комісії від громадськості, заслуговують хоча б на ваше «дякую».

Я особисто вдячний всім, хто доєднався до цього дійства не словом, а ділом!

Всім тим, хто спромігся підписати петицію.

Всім тим, хто поставив свій підпис під колективними зверненнями.

Всім тим, хто проявив позицію і прийшов на громадські слухання.

Ну і, звичайно, всім тим мешканцям міста, які вчора прийняли важливе рішення.

Дякую!

П.С.: дуже шкода, що абсолютно всі порушення в документах та підстави для відмови виявили звичайні мешканці міста, а не професійні чиновники виконавчого комітету», - зазначив Тарас Сватко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити