image
 |  2 11 Лютого 2022 | 16:44

Комісія Волиньради внесла зміни до бюджету

Члени постійної комісії з питань бюджету та цінової політики схвалили перерозподіл запланованих на цей рік асигнувань та збільшення бюджетних призначень окремим головним розпорядникам коштів.

Про це інформує Волинська облрада.

Як зазначив директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк, зміни до показників обласного бюджету на 2022 рік обумовлені передачею обласному бюджету цільових субвенцій. Так, з бюджету Луцької міської територіальної громади до обласної казни надійшло 900 тис грн на придбання біохімічного аналізатора для обласної інфекційної лікарні.

Окрім того, Львівський і Закарпатський обласні бюджети спрямували заборговані кошти в обсягах 3,5 та 1 мільйон гривень відповідно за лікування в КП «Волинська обласна психіатрична лікарня» психічно хворих осіб, до яких застосовано примусові заходи медичного характеру. Голова бюджетної комісії Орест Маховський поцікавився, чи ведеться претензійна робота з іншими областями щодо відшкодування примусового лікування їхніх мешканців. Начальник управління охорони здоров’я Юрій Легкодух зазначив, що серед боржників – Буковина та Рівненщина і запевнив, що порозуміння у цьому питанні досягнуто. Він також зауважив, що повернені борги будуть відразу спрямовані на виплату зарплатні персоналу психлікарні.

Член бюджетної комісії Ярослав Матвійчук принагідно уточнив позицію управління охорони здоров’я щодо нестачі коштів на виплату підвищеної оплати праці медикам. Депутат зазначив, що аби дотриматися встановлених сум, навіть у спроможних громадах забракне коштів. Юрій Легкодух повідомив, що за орієнтовними підрахунками на цю мету області щомісяця додатково потребуватиметься 110 мільйонів гривень. Посилаючись на заяву Міністра охорони здоров’я, головний медик області не рекомендує медустановам підвищувати зарплатню за рахунок скорочення персоналу чи переведення на неповну ставку. Натомість, він радить фіксувати заборгованість, оскільки НСЗУ передбачає підписання з такими закладами так званого кризового пакету, який і покриє різницю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку забудовники намагаються здати в експлуатацію будинки із порушеннями (ВІДЕО)

Цільові субвенції до обласного бюджету також передали Локачинська селищна рада (на харчування дитини учасника АТО(ООС), яка навчається у Володимир-Волинському ЦПО) та Велимченська сільська рада (на придбання професійного лижного інвентарю для

незрячої жительки с. Запілля Марії Зинюк, учасниці національної збірної команди України з зимових видів спорту).

Члени комісії одноголосно погодили зміни.

Також на будівництво доріг цільові субвенції загальним обсягом 400 тис. гривень обласному бюджету спрямували Ратнівська та Городищенська громади. Раніше депутати обласної ради наполягали на тому, щоб перелік комунальних доріг, запланованих до реконструкції, департаментом інфраструктури ОДА був узгоджений з головним представницьким органом краю, оскільки чимало громад нарікали на непрозорість та необґрунтованість такого відбору. Оскільки цього і досі не сталося, члени бюджетної комісії вирішили на наступне засідання запросити новопризначеного керівника цього структурного підрозділу.

Окрім того, члени комісії погодили перерозподіл бюджетних призначень між окремими бюджетними програмами для того, щоб профінансувати (загалом 140 тис гривень) підготовку до проведення публічних закупівель на об’єктах, які у цьому році заплановані до реконструкції за рахунок коштів державного бюджету.

Орест Маховський також поінформував членів комісії про клопотання, яке надійшло від обласного медичного об’єднання захисту материнства і дитинства. Йдеться про виділення майже 5 мільйонів гривень на обладнання 1-3 поверхів відремонтованого неонатального відділення системою подачі кисню. Зазначалося, що фінансування може здійснюватися за рахунок асигнувань, передбачених в обласній програмі розвитку закладів охорони здоров’я.

Комісія вирішила рекомендувати профільному управлінню та департаменту фінансів ОДА вивчити це питання та підготувати проєкт розпорядження.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити