image
 |  2 3 Лютого 2021 | 18:10

Компенсація за піднятий тариф на електроенергію «на руку» приватним компаніям, - депутат Луцькради

У підвищенні тарифів на газ та електроенергію враховано інтереси олігархів, а не українського населення.

Про це в ефірі «Аверсу» розповів депутат Луцькради від фракції ВО «Свобода» Михайло Щур.

Компенсація за підняті тарифи на електроенергію та газ поступить приватним компаніям, а не людям. На думку депутата Михайла Щура, це крок назад від політики монетизації пільг.

«На особові рахунки будуть зараховані кошти суми коштів, яких громадяни бачити не будуть. Все, що так багато років напрацьовувалось, а саме монетизація пільг – відійде назад. Регулювання рахунками стане ручним, все це на догоду олігархам, які тримають монополію на ринку енергоресурсів», - зазначив у своєму виступі Щур.

Також депутат припускає, що люди в чиїх оселях облаштовано електроопалення лишаються можливості отримати субсидії.

На запитання, «що в країні змінилось, щоб так росли тарифи?», депутат Михайло Щур заявив: «Змінилось лише одне, це наглість олігархів, які хочуть надприбутків».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погуляйко забув прозвітувати за санітарні блокпости, - депутат Луцькради

Дозвонювач в студію повідомив, що вже отримав платіжки де вартість за газ становить 12 гривень за кубічний метр, обіцяних знижок від влади Зеленського – немає.

Як зазначила очільниця Департаменту соціальної політики Луцької міської ради Вікторія Майборода, що люди які не отримують субсидій відчують підвищення тарифів на електроенергію та газ, ця сума стане додатковим тягарем для їх сімейного бюджету. Інша ситуація для населення, яке отримає субсидії – ці суми фактично перекриють витрати за опалення.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити