image
 |  88 25 Березня 2024 | 15:01

Кому не варто пити лікер: ризики та обмеження

Лікери, безперечно, можуть стати приємним додатком до вечірнього відпочинку або особливої події. Проте не всі можуть насолоджуватися цим напоєм повною мірою. Деякі люди мають певні обмеження, через які алкоголь для них неприйнятний. Розглянемо, кому не варто його пити та які ризики можуть виникнути в разі ігнорування заборони лікарів.

Медичні протипоказання

Люди з певними захворюваннями мають бути особливо обережними. Маючи проблеми зі здоров'ям серця, ШКТ, печінки тощо, вживати лікери та взагалі спиртне не рекомендується, адже це з високою ймовірністю призведе до погіршення стану. Крім того, такі напої містять велику кількість цукру, що шкідливо за цукрового діабету. Якщо ж ви повністю здорові та вирішили купити лікер на сайті — насолоджуйтеся ним, але не забувайте про необхідність робити це помірно. Адже тільки за цієї умови алкоголь принесе максимальне задоволення. Жінкам, які очікують дитину або годують немовля, також забороняється вживати спиртне. Причина очевидна: алкоголь негативно впливає на розвиток плоду та потрапляє до грудного молока, що позначається на здоров'ї малюка. Лікер — дуже калорійний продукт, тому протипоказаний людям із надмірною вагою або тим, хто прагне схуднути. Не варто вживати напій, інгредієнти якого викликають алергію.

Водіння та використання техніки

Лікери, як і будь-який спиртовмісний напій, впливають на фізичні та психічні здібності людини. Тому в стані навіть легкого сп’яніння не можна:

  1. керувати транспортним засобом;
  2. працювати зі спеціальною автотехнікою;
  3. використовувати потенційно небезпечні інструменти, наприклад дриль.

Навіть невелика кількість алкоголю може позначитися на реакції та рішеннях.

Дотримання помірності

Для людей із низьким рівнем алкогольної чутливості наслідки вживання напоїв будуть мінімальними, однак і в такому разі важливо не перевищувати рекомендованих доз. Існує порада фахівців щодо обмеження кількості вживаного чистого спирту. Так, чоловікам за день можна випивати не більше 40 г, жінкам — 30 г.

Етичні аспекти

Є чимало людей, які з об'єктивних чи суб'єктивних причин воліють утримуватися від вживання алкоголю — і лікеру також. Це пов'язано з різними факторами:

  1. релігійними переконаннями;
  2. особистими цінностями;
  3. вибором здорового способу життя.

Ці аспекти потрібно враховувати, приймаючи рішення щодо вживання лікерів — і спиртного взагалі. Важливо стежити за здоров'ям, дотримуватися рекомендацій лікарів і пам’ятати про власні особливості. У випадку сумнівів щодо безпеки завжди краще звертатися за консультацією до медичного фахівця або дієтолога. Якщо лікеру вам не заборонено, насолоджуйтеся ним на повну. Придбайте пляшечку ароматного напою на сайті Маудау, створіть затишну атмосферу, підберіть закуски, подбайте про сервірування. Цей алкоголь не любить поспіху: його треба повільно дегустувати, насолоджуючись чудовим ароматом і смаком.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити