image
 |  2 10 Вересня 2022 | 13:37

Король Чарльз ІІІ назвав спадкоємця свого трону

Король Чарльз ІІІ вперше звернувся до народу після нещодавньої смерті його матері Єлизавети ІІ. Він висловив слова подяки своїй сімʼї та оголосив спадкоємця.

Про це повідомляє Obozrevaltel.

Про це стало відомо 9 вересня. Зазначається, що офіційне проголошення Чарльза ІІІ королем відбудеться на церемонії, яку вперше в історії Великої Британії транслюватимуть по телебаченню (щоб подивитися відео, доскрольте новину до кінця).

Король Чарльз ІІІ назвав спадкоємця британського престолу у своєму першому зверненні до нації. Відео

Промову монарх розпочав зі слів подяки Єлизаветі ІІ. "Моя мати була джерелом натхнення для мене", – сказав король. Він додав, що її відданість країні була непохитною навіть у важкі часи.

Водночас він оголосив свого сина Вільяма принцом Уельським. Це означає, що він тепер на першому місці в престолонаслідуванні.

Також король не забув згадати у промові інших членів родини. "Висловлюю свою любов принцу Гаррі та Меган, які продовжують розбудовувати своє життя за морем", – сказав Чарльз ІІІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні принца Чарльза проголосять королем

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити