image
 |  815 23 Липня 2024 | 23:31

Корупція на Волинській митниці: підозрюваний вийшов з-під варти за 5 мільйонів застави

Експрацівнику Служби безпеки України Олександру Громику, якого підозрюють у справі про контрабанду на Волинській митниці, Вищий антикорупційний суд зменшив з 20 до 5 млн грн розмір застави.

Він вийшов з-під варти. НАБУ і САП підозрюють Громика у створенні злочинної організації на Волинській митниці, - інформують у Державній митній службі України, - Інсайдер медіа.

Про це йдеться в рішенні слідчого судді ВАКС Володимира Воронька від 9 липня.

Як відомо, антикорупційний суд продовжив арешт Громика, але зменшив йому заставу до 20 млн грн. Пізніше захисник підозрюваного подав клопотання про зменшення розміру застави до 5 млн грн, бо саме стільки готова внести приватна компанія за Громика. Ця фірма вже внесла 5 млн грн на допомогу Збройним силам України в інтересах експрацівника СБУ.

«Клопотання задовольнити. Змінити застосований до підозрюваного (Громика – ред.) запобіжний захід в частині визначеного альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави шляхом зменшення його розміру із 20 млн грн на 5 млн грн, яка може бути внесена як самим підозрюваним, так і іншою фізичною або юридичною особою. Змінити покладений на підозрюваного обов'язок «не відлучатися із міста Києва без дозволу» на обов'язок «не відлучатися із с. Вишнів Ковельського району Волинської області без дозволу», – йдеться в рішенні.

За Громика вже внесли заставу, і він вийшов зі слідчого ізолятора. Він здав закордонні паспорти і вже носить електронний браслет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцькій громаді бля річкового порту виявили сміттєзвалище (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити