image
 |  13 30 Серпня 2021 | 22:24

Крізь століття: Волинський коледж відкриває 400-річні підземелля

Волинський коледж харчових технологій, як вищий навчальний заклад був заснований у 1608 році. Його приміщення по нині приховують історію середньовічного Луцька.

Про це «ВолиньUA» інформують у пресслужбі навчального закладу.

Вектор розвитку, яким рухався Відокремлений структурний підрозділ «Волинський фаховий коледж Національного університету харчових технологій» роками, це – історія, що впродовж років, з покоління в покоління творили та передавали його працівники та здобувачі, які разом з тим трепетно і шанобливо ставляться до своєї історії, звичаїв та традицій, а також допомагають творити, оберігати, відновлювати та примножувати її так, як коледж продовжує відроджувати кращі традиції Луцького колегіуму.

Свою історію коледж починає від Луцького колегіуму, заснованого у 1608 році, який був одним із перших вищих навчальних закладів середньовічної Європи. Коледж також відомий історичним 400-річним підземеллям, яке будувалося разом із колегіумом. Ці підземелля дуже давні, цікаві та не повністю дослідженні.

«У стародавніх підземеллях монастиря єзуїтів, над якими розташовується Волинський коледж Національного університету харчових технологій завершились ремонтно-реставраційні роботи, що реалізовуються завдяки сприянню Луцької міської ради, який здійснюється в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020», – розповідає директор Волинського фахового коледжу Національного університету харчових технологій Ігор Корчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинський коледж харчових технологій - у ТОП-5 найпопулярніших закладів в Україні

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити