image
 |  7 23 Липня 2018 | 12:04

Курити чи навчатися: на що українці готові витрачати гроші?

Найбільше грошей українці витрачають на їжу - близько 42% власних прибутків. Це зумовлено високими цінами та невеликими зарплатами.
Також у пріоритеті українців - оплата комунальних послуг - 11,6% прибутку, транспорт - 9,5%, тютюн і алкоголь - 7,6%, пише "Сегодня".
Найменше грошей готові віддавати за освіту - 1,2% загального прибутку. На ресторани витрачають у середньому 2,9%, на відпочинок - 3,2% коштів. Така картина складається через упевненість українців у кризовому стані країні. Якщо торік 66% громадян не вірили в те, що країна зможе перемогти кризу в найближчий рік, то нині в це вже не вірять 77% українців.
"Споживачі залишаються обережними у витратах, оскільки рівень їхньої впевненості є найнижчим в Європі. Однак навіть в умовах споживчого песимізму бізнес з оптимізмом дивиться в майбутнє. Ці тенденції створюють ґрунт для розвитку: бізнес відходить від тактики виживання і замість цього використовує можливості для стійкого розвитку конкуренції", - сказав Вайос Діморагас, гендиректор Nielsen в Україні та Білорусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перевірили пасажирських перевізників: за два дні – 326 порушень
Тим часом українці активно заощаджують на одязі - 49%, на газі та електроенергії - 47%, на їжі - 46%, на розвагах поза домом - 42%. Також задля економії часто купують більш старі моделі електроніки. Майже у третини українців після купівля харчів, найнеобхідніших товарів та оплати комуналки грошей взагалі не залишається.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити