image
 |  0 19 Квітня 2020 | 13:16

Курці та вейпери більш вразливі до коронавірусу

Курці сигарет і вейпів перебувають у групі високого ризику ускладнень від коронавірусної інфекції.

Про це інформує The New York Times.

Зазначається, що директор Центру досліджень і лікування Массачусетської лікарні, доктор Джонатан Виннікофф разом із генеральним прокурором штату Массачусетс Маурою Хілі видали консультативну інструкцію, яка попереджає громадськість і насамперед молодь про те, що куріння і вейпинг також можуть збільшити ризики поширення COVID-19.

«Ви підносите цей пристрій або сигарету до рота, щоб вдихнути, і робите це неодноразово. Ви торкаєтеся картриджа. Ви переносите все, що є на ваших руках, у ваше тіло. У багатьох моїх пацієнтів, які курять сигарети або вейп, посилюється кашель або відкашлювання», — зазначив Виннікофф.

Він також звернув увагу на дослідження, які показують, що куріння сигарет і вейпів послаблює імунну систему та порушує функцію легенів. Більш того, дослідження доводять, що електронні цигарки можуть викликати запалення в дихальних шляхах і легенях.

Консультативна служба штату Массачусетс повідомила, що таким чином курці та вейпери можуть бути більш чутливими до коронавірусної інфекції та мати серйозні труднощі в боротьбі з COVID-19. Дослідження Університету Північної Кароліни показали, що миші, яких піддавали впливу вейпів, виявилися більш сприйнятливими до вірусних і бактеріальних інфекцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні змінюють правила перевірки на коронавірус

Фахівці звернули увагу, що вірус, схоже, атакує організм, прикріплюючись до звʼязуючого ферменту ACE-2. Вживання тютюну або використання вейпа може посилити виділення ферменту ACE-2. Тому лікарі та дослідники припускають, що курці можуть заражатися більшою кількістю різновидів вірусів, ніж інші пацієнти.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити