image
 |  9 5 Липня 2022 | 16:32

Лідер Китаю відмовився зустрічатись з путіним: назвали причину

Після чергового демаршу Казахстану, який має намір замінити росію на нафтовому ринку, а не допомагати кремлю, схожий крок може зробити Китай. Лідер КНР Сі Цзіньпін відповів на запрошення президента росії володимира путіна відмовою.

Як пише японське видання Yomiuri з посиланням на дипломатичні джерела у Пекіні, путін запросив Цзіньпіна під час телефонної розмови 15 червня, коли зателефонував китайському колезі, щоби привітати його з днем народження. Замість згоди або дипломатичної невизначеної відповіді він почув, що голова КНР не зможе найближчим часом відвідати москву.

Повідомляється, що Цзіньпін аргументував свою відмову обмеженнями, які діють у Китаї через нову хвилю коронавірусу. Втім, у виданні припустили, що голова китайської держави, крім іншого, намагається уникати загострення конфлікту з США та ЄС. Вони відмежовуються від росії санкціями, щоби змусити кремль припинити війну в Україні та чітко попереджають усіх, хто хоче стати на сторону агресора, що вони теж будуть покарані. Саме так зараз відбувається із Білоруссю, яка також перебуває під великим санкційним тиском.

Джерело: Телеграф.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити