image
 |  0 3 Жовтня 2020 | 11:16

Литва полегшила в'їзд кваліфікованим фахівцям, викладачам і дослідникам

Уряд Литви вирішив змінити чинну постанову про надзвичайний стан і полегшив порядок в'їзду в країну для висококваліфікованих фахівців, викладачів, дослідників

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал Delfi.

У проекті постанови сказано, що мета зміни умов - "створення передумов для в'їзду висококваліфікованих фахівців, викладачів, дослідників".

"Їх заявки на отримання тимчасового дозволу на проживання приймають дистанційно, після прийняття позитивного рішення треба надати оригінали документів і біометричні дані", - сказано в документі.

Також уряд Литви вирішив відмовитися від вимоги пред'являти негативний аналіз тесту на коронавірус, зданого не пізніше ніж за 72 години до в'їзду - цей порядок поширювався на іноземців, що в'їжджають в Литву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому виникають черги під відділом Луцького пенсійного фонду

"Така пропозиція зроблено тому, що на практиці існує проблема надійності / фальсифікації цих тестів, тому виникає питання ефективності цього заходу. Ця зміна актуальна і в контексті допомоги Білорусі-тест треба здавати і приїжджим з Білорусі, а там зараз його здати нелегко (чергу на кілька тижнів вперед), тому така вимога створює перешкоду на шляху у білорусів, які хотіли б скористатися полегшеним режимом в'їзду ", - сказано в документі.

Міністр внутрішніх справ Рита Тамашунене запевнила, що приїжджих в Литву з гуманітарного коридору інформують про необхідність здавати тест на коронавірус.

"Прикордонна служба дбає про тестування тих, хто просить про надання політичного притулку", - сказала міністр.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити