image
 |  9 6 Травня 2019 | 18:43

Любить купатися, гратися м’якими іграшками і м’ячами: улюблениці Луцького зоопарку виповнюється рік

Тигреняті Тріші, котре стало улюбленцем лучан і гостей міста, виповнився рік. Працівниця комунального підприємства «Луцький зоопарк» Тетяна Шкірпан розповіла, що це перше поповнення тигрів у звіринці. Батьки тварини, амурські тигри Тамерлан та Аіда, приїхали до Луцька чотири роки тому. Після народження тигриця відмовилася годувати Трішу. Працівники зоопарку розповідають, що вигодували дівчинку самотужки. Чи підросло тигреня і як зустріло перший День народження – у матеріалі кореспондентів Суспільного.

Даша і Максим разом із родиною приїхали до Луцького зоопарку із селища Ратне. Юрій Ядчук розповідає: сьогодні вони побачили, як підросла молода тигриця Тріша.

Юрій Ядчук, відвідувач зоопарку із смт. Ратне: « Це ми були як вона родилася. Рік назад ми були. Ми були в травні. Пам’ятаємо малесенькою її.»

Зі слів екскурсовода Тетяни Шкірпан, рік тому у зоопарку народилося тигреня, дівчинку назвали Тріша. Мама-тигриця відмовилася годувати маля. Тож працівники зоопарку вигодували і виростили тварину самі.

Тетяна Шкірпан, екскурсовод: «Тигреня. Ти не знаєш як з ним поводитись. Скільки воно має з’їсти. Як воно має спати, сходити в туалет. Це практика неймовірна для всіх. Ми з цим справились. Тріші виповнюється 1 рік. Вона вже в нас дівчина велика.80 кілограмів важить.Контактує з нами. Знає хто її вигодовував. Ми можемо підійти, вона починає фуркати, муркати, гарно вітається.»

Працівниця зоопарку Ганна Кротова каже: своїх названих мам Тріша любить найбільше.

Ганна Кротова, працівниця зоопарку: «Так вийшло, що директор, екскурсовод Таня і я були мамами. Возили Трішу по черзі додому, годували. І агресія до мам менша. Це хижак. Зуби в неї міняються. Ростуть швидко. Сьогодні зранку випав молочний клик і на 14 годину – вже сантиметровий клик новий. Так швидко. Це хижак. Йому треба їсти і оберігатися в природі.»

 У вольєрі мешкають Трішині батьки - амурські тигри Тамерлан та Аіда.

Олександр Ясюк, годувальник тварин: «Не з’єднуєм і найближчим часом з’єднувати не будем. Бо вона досить слабвка порівняно з ними.»

Олександр Ясюк показує штани із дірками, каже – це після ігор із Трішою.

Олександр Ясюк, годувальник тварин: «Годую, прибираю. Може десь випадково зачепити. Випадково або не випадково. Але травм з нею не було. Характер у неї грайливий. Треба розуміти, що це велика хижа тварина, небезпечна. І ігри специфічні. Потрібно бути обережним.»

 Про Трішу розповідає, що молода тигриця любить купатися, гратися м’якими іграшками і м’ячами. У День народження їй влаштували свято.

Олександр Ясюк, годувальник тварин: «Іграшки їй подарували, червону рибу дали сьомгу. Це тільки з року можна. Для неї це було свято.»

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити