image
 |  2 21 Травня 2018 | 10:07

Луцька влада зупинила рішення, за яке активно агітувала тиждень тому

Рішення Луцької міської ради від 14.05.2018 № 41/4 зупинено у зв'язку з відсутністю у міської ради повноважень щодо визначення плану відвідування роботодавців, яких необхідно інформувати про способи дотримання законодавства про працю.
Розпорядження про це підписав секретар Луцької міськради Григорій Пустовіт, - передає "ВолиньUA".

У документі зазначено таке:
"Відповідно до ч. 2 ст. 19 Конституції України, ч. 3 ст. 24 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, затвердженого постановою КМУ від 26.04.2017 № 295, враховуючи відсутність повноважень Луцької міської ради щодо визначення плану відвідування роботодавців, яких необхідно інформувати про способи дотримання законодавства про працю, з метою недопущення порушення чинного законодавства України та неупередженого здійснення інспекторами праці своїх повноважень, керуючись ч. 4 ст. 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”:
Зупинити рішення Луцької міської ради від 14.05.2018 № 41/4 “Про затвердження плану відвідування роботодавців міста Луцька інспекторами праці відділу інспектування управління з питань праці Луцької міської ради”.
Внести вказане рішення на повторний розгляд міської ради в установлений законом термін".

Зауважимо, що 14 травня під час позачергової сесії міської ради депутат з проукропівської більшості Олександр Козлюк запропонував внести до порядку денного проект рішення щодо затвердження порядку відвідання роботодавців Луцька інспекторами праці. Воно було активно підтримане більшістю, яка наполягала на необхідності негайного ухвалення.
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити