image
 |  0 23 Серпня 2020 | 16:48

Лукашенко погрожує з понеділка закрити підприємства, на яких тривають страйки

Олександр Лукашенко, який виконує обов'язки президента Білорусі, наказав з понеділка закрити всі підприємства, на яких працівники оголосили страйк.

Про це пише РБК із посиланням на заяву Лукашенка.

"Я прошу губернаторів, голів виконкомів, якщо хтось не хоче працювати, не змушуйте - не треба. Але, якщо підприємство не працює, з понеділка - замок на ворота. Зупинимо, люди охолонуть. Розберемося, кого запросити на це підприємство", - йдеться в повідомленні. 

Варто нагадати, що 13 серпня працівники білоруських підприємств провели мітинги з вимогою провести повторні президентські вибори. Страйк, зокрема, оголосили найбільші підприємства країни: БелАЗ, МАЗ, "Білоруськалій", "Гродно Азот", Мінський завод колісних тягачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чергова жертва: у Білорусі знайшли тіло 28-річного хлопця, який 10 днів вважався зниклим безвісти

Акції протесту проти фальсифікованих виборів президента у Білорусі тривають з 9 серпня. У містах республіки проходять мітинги, на підприємствах тривають страйки. Опозиція сформувала Координаційну рада і вимагає перевиборів. Білоруси відзначають, що їх протест - мирний. Вони вимагають, щоб Лукашенко, який перебуває при владі вже 26 років, пішов з посади.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити