image
 |  7 18 Травня 2021 | 17:18

Луцька міська рада просить заборонити Гнідавському цукровому заводу забруднювати повітря

Луцька міськрада звернулася до Державної екологічної інспекції у Волинській області та Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області щодо анулювання ПрАТ “Гнідавський цукровий завод” дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря та зупинення його діяльності.

Відповідний проєкт рішення був підтриманий під час позачергової сесії міської ради.

"Починаючи з 10 травня 2021 року у групу оперативного реагування “15-80” та у відділ екології Луцької міської ради почали надходити скарги мешканців м. Луцька про погіршення умов проживання від нестерпного смороду та викидами в атмосферне повітря чорного диму від діяльності ПрАТ “Гнідавський цукровий завод”. Особливої інтенсивності поширення неприємних запахів набуло 15 — 16 травня 2021 року, про що свідчили численні скарги громадян до Луцької міської ради на їдкий дим з труби ПрАТ “Гнідавський цукровий завод”, що викликає кашель, рвотний рефлекс, головокружіння, задишку у дітей.

Просимо Вас вжити невідкладних заходів щодо усунення порушень природоохоронного та санітарного законодавства, що призвели до виникнення нестерпного смороду, погіршення соціального благополуччя, здоров’я та самопочуття населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоб розпочати новий опалювальний сезон, «Луцьктепло» має заплатити 120 мільйонів гривень «Нафтогазу»

У зв’язку із ситуацією, що склалась та з метою недопущення забруднення довкілля та погіршення стану здоров’я людей просимо здійснити комплексну перевірку ПрАТ “Гнідавський цукровий завод” та за її результатами вжити заходів щодо приведення діяльності у відповідність до вимог природоохоронного законодавства", - наголошується у зверненні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити