image
 |  14 29 Травня 2020 | 19:15

Луцька міськрада звернулася до уряду з приводу недолугої реформи ДАБІ

Луцька міська рада ухвалила проєкт звернення щодо процесу реформування ДАБІ, який загрожує серйозними негативними наслідками для міст. Про це інформує власкор «ВолиньUA». 

Реформа ДАБІ приведе до усунення будь-якого впливу з боку місцевої влади на забудовників, що може привести до хаотичної забудови без будь-яких нормативів та врахування інфраструктури.

«Зараз у Луцьку і так важка ситуація через окремі новобудови. Більшість забудовників не передбачили достатню кількість паркомісць. У нас багато фасадів у стилі минулого століття. А тепер ще й ця реформа уряду. Прем’єр Шмигаль заявив, що контролювати будівництво можна лише на етапі здачі в експлуатацію. Тобто місто усувається від контролю за будівництвом. Всі питання можна вирішити через Київ. Тепер забудовнику буде всеодно на паркомісця, соціальну інфраструктуру та інше», - пояснив суть звернення депутат Ігор Поліщук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Громадський транспорт у Луцьку запускають з 1 червня

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити