image
 |  2 20 Листопада 2020 | 12:37

Луцька нацгвардія патрулюватиме місто з планшетами (ФОТО)

У Луцьку військові наряди з охорони громадського порядку військової частини 1141 Західого оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України відтепер заступають на службу з планшетами. Раніше таку можливість мали лише чергові військових нарядів.

Про це інформує Військова частина 1141 Національної гвардії України м. Луцьк.

Придбання планшетних пристроїв стало можливим завдяки тісній співпраці із Волинською обласною радою та об’єднаними територіальними громадами Володимир-Волинського району (зокрема, Зимнівською та Зарічанською ОТГ), в рамках реалізації програм профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю в області.

Отримання додаткової кількості планшетів дає можливість більш ефективно виконувати завдання з охорони громадського порядку на маршрутах патрулювання автомобільними та пішими патрулями.

Кожен планшет під’єднаний до інформаційно-телекомунікаційної системи «Інформаційний портал Національної поліції України». З його допомогою гвардійці мають змогу в режимі «он-лайн» стежити за оперативною обстановкою в місті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волинській митниці виявили цигарки у металевих пластинах (ФОТО)

Переваги роботи з планшетами гвардійці відчули уже в перші дні.

«Раніше ми заступали на службу з радіостанціями. На них отримували повідомлення про скоєння тих чи інших правопорушень та іншу службову інформацію. З появою планшетних пристроїв комунікація значно покращилася. Ми маємо змогу оперативно відслідковувати ситуацію в районі несення служби і у разі надходження повідомлень про скоєння правопорушень вчасно реагувати на них», - розповів старший військового наряду сержант Вадим Качановський.

До слова, гвардійські патрулі несуть службу з охорони громадського порядку не лише в межах Луцька. Військовослужбовці також залучаються до спільних профілактичних заходів щодо боротьби зі злочинністю та профілактики правопорушень у районах Волинської області.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити