image
 |  0 6 Жовтня 2020 | 16:05

Луцьке комунальне підприємство хоче побудувати офісне приміщення на Рівненській, 119

Комунальне підприємство «Паки та сквери» просить надати у постійне користування землю на Рівненській, 119 під будівництво офісного приміщення.

Даний проєкт рішення внесено земельним відділом на розгляд комісії із земельних відносин.

КП «Парки та сквери» звернулись до Луцькради з проханням надати у постійне користування земельну ділянку площею 18 сотих у постійне користування для будівництва та обслуговування офісного приміщення.

До слова, поряд із цим приміщенням знаходяться одіозні земельні ділянки, де раніше знаходились теплиці КП «Парки та сквери», яке згодом придбало ТОВ «ЖИТЛОВИЙ КВАРТАЛ» за досить скромною ціною. Разом з теплицями підприємці отримали 2 га землі, де тепер будуть багатоповерхівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Центральному парку хочуть вкроїти землі під громадську вбиральню

Саме ту земельну ділянку, яку на аукціону купила фірма ТОВ «Житловий квартал», наближена до екс-радикалів Сергія Були та Костянтина Петрочука.

Цього року у серпні, прокуратура повідомила, що компанія «Житловий квартал» завдала збитків луцькій громаді на понад 2 мільйони. Даний забудовник вирішив не сплачувати коштів за оренду землі. Таким чином прокуратура через суд змусила сплатити кошти з оренди землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку компанія «Житловий квартал» завдала збитків громаді на понад 2 мільйони

До слова, у листопаді 2018-го міська рада погодилася надати дозвіл «Житловому кварталу» на розроблення проєкту землеустрою для будівництва та обслуговування багатоквартирних будинків на цій ділянці. А вже у листопаді 2019-го виконком міської ради підтримав коригування детального плану території, що передбачає тут будівництво десятиповерхівок із підземними паркінгами. За кілька місяців таке рішення міськвиконкому дві інстанції судів визнали незаконним та таким, що суперечить законодавству і державним будівельним нормам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приміщення під амбулаторію на Рівненській, 119 може повторити долю теплиць у Луцьку

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити