image
 |  2 17 Серпня 2020 | 17:18

Луцькі муніципали ходять без масок при виконанні своїх обов’язків

Інспектор із муніципальної варти відмовився надавати фіксувати своє посвідчення, посилаючись на те, що це його персональні дані.

Про це йдеться у дописі члена Луцького міського комітету від ВО «Свобода» Михайла Щура.

Все розпочалось з того, що на перехресті вулиць Львівської та Даньшина у Луцьку світлофор «важко знайти».

Така ситуація обурила, члена луцького міського комітету  Михайла Щура, тому він звернувся до інспектора муніципальної варти щодо видимість світлофорного об’єкту.

У відповідь отримав, що це компетенція патрульної поліції. Тоді, чоловік попросив прийняти у нього звернення.

«Інспектор записав з моїх слів, а я лише підписав, бо зір вже не ідеальний, а окуляри не взяв з собою. Також я запитав – хто у мене прийняв звернення, на що було пред’явлено посвідчення, яке я захотів сфотографувати… І ось тут розпочалось», - йдеться у дописі.

Як розповів Михайло Щур, інспектор ставив провокативні питання типу: «Важко записати?», «Шукаєте конфлікту?», «Це моє посвідчення, чого його маєте фотографувати?» тощо.

Чоловік повідомив, що при собі немає окулярів і змушений третю особу просити переписати дані. Поінформував інспектора, що його функція охороняти права, а не обмежувати їх. Нагадав про зміст ст. 19 та 34 Конституції України, але все безрезультатно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку збільшили кількість автобусів на двох маршрутах

Протягом години Михайло Щур був проінформований, яке підприємство й в які строки забезпечить видимість світлофорного об’єкту. З його слів, інспектор попросив вибачення за створені незручності, а саме заборона на здійснення фотофіксації службового посвідчення.

«Однак, залишається ще одне запитання, чому інспектор спілкується із заявниками без медичної маски? Не хочу розглядати його в правовій площині – є моральна. Одіваючи маску, я обезпечував інспектора від потенційних загроз, носієм яких я б міг бути. Те ж саме зробив свідок подій. А от інспектор не вважав за потрібне виявити взаємну вічливість, мало того з міського бюджету, як повідомляли ЗМІ, для придбання масок Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради - виділено майже 30 тисяч гривень», - зауважив Михайло Щур.

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити