image
 |  2 23 Жовтня 2019 | 16:51

Луцьких перевізників змушують віддавати 10% заробітку фірмі, яка обслуговує електронні квитки

Запровадження системи електронного квитка для проїзду у Луцьку змусить перевізників віддавати 10% свого заробітку обслуговуючій кампанії.

Про це у коментарі власкору «ВолиньUA» повідомив директор АТП 10701 Сергій Дьомін.

«Згідно з умовами договору перевізники будуть сплачувати 10% своєї виручки оператору системи електронного квитка. Що таке 10%? Для нашого підприємства це 250 – 300 тисяч гривень за місяць. Додайте до цього офіційну зарплату водіям, усі податки. У нас немає лишніх коштів. А теоретичні переваги від запровадження такої системи не покривають витрат», - відзначив Сергій Дьомін.

Також він наголосив, що електронна система оплати проїзду працює лише у п’яти містах України. Але підхід до її впровадження не такий, як у Луцьку.

«Ось наприклад є міста Київ, Тернопіль, Вінниця, Житомир. Але там пішли іншим шляхом, ніж у Луцьку. В них перехід на електронний квиток відбувається поступово. Немає цієї гарячки. Зараз там близько 25% оплачується з допомогою електронного квитка. Решта – готівкою. Навіть у Києві змішана форма оплати за проїзд діє 9 місяців. Та і процент оператору за обслуговування системи менший, а не так як у нас – 10%».

Сергій Дьомін додав, що у перевізників Луцька два виходи – або закриватися або знову підвищувати вартість проїзду, щоб компенсувати втрати від запровадження квитка.

Читайте також: «Бум»-ситуація: лучани знову – у величезних чергах за електронними квитками (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити