image
 |  4 24 Березня 2021 | 17:56

Луцький аеропорт боргує півмільйона гривень

У Луцькраді з’ясують чи боргує АТ «Луцьке авіапідприємство» 574 тисяч гривень податку до місцевого та державного бюджетів.

Про це говорили під час засідання сесії Луцькради.

Луцька міська рада є власником 3 418 200 штук акцій АТ «Луцьке авіапідприємство», що становить 30,08 % статутного капіталу товариства.

У зв’язку з проведенням чергового засідання наглядової ради виникла необхідність делегувати Бориса Смаля для участі у загальних зборах підприємства.

Депутат від фракції «Свобода» Андрій Білан озвучив пропозицію, щоб представник ради поцікавився справами на підприємстві, а також перевірив інформацію щодо податкового боргу в розмірі 574 тисячі гривень.

Одним із основних кведів АТ «Луцьке авіапідприємство» є 01.61. Допоміжна діяльність у рослинництві, тобто припускає депутат, що основні акціонери підприємства займаються сільськогосподарською діяльністю, можливо мають приховані прибутки, а перед радою звітуються про збитки та борги.

До слова, серед бенефеціарів значаться Герилів Дмитро та Пшеничних Ірина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцький аеропорт хочуть зробити приватним якнайшвидше

За підприємством числиться близько 100 га землі поблизу Луцька. Декілька років тому, місцева прокуратура розслідувала справу про нецільове використання землі авіапідприємства його власниками.

У травні 2020 року відбулись зміни від так з Публічного акціонерного товариства "Луцьке авіапідприємство" перевели у Акціонерне товариство "Луцьке авіапідприємство". Таким чином першочерговими на викуп пакетів акцій мають акціонери підприємства. Сьогодні 1 пакет акцій оцінюють у 25 копійок. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити