image
 |  7 10 Липня 2020 | 19:29

Луцький прикордонний загін відзначає 102 річницю з часу створення

11 липня 1918 року у Луцьку третя Волинська кордонна бригада Української Народної Республіки розпочала виконання службових завдань із охорони західного кордону.

Відповідно до розпорядження Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України, ця святкова дата відзначається уже другий рік поспіль саме 11 серпня, а не 20 жовтня, як було до цього.

Як інформують на сайті Волинської обласної ради, з нагоди свята на плацу Луцького прикордонного загону відбулись урочистості. Участь у заході взяли заступник голови обласної ради Роман Карпюк, заступник очільника облдержадміністрації Анатолій Костик, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, нинішні охоронці державного кордону та ветерани служби, представники духовенства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцькі муніципали натрапили на «шанхай» посеред міста (ФОТО)

"Ваша служба вимагає неабиякої мужності, дисципліни та витримки, але, водночас, це - ваш священний обов'язок. В усі часи оберігати межі Вітчизни, стояти на сторожі спокою народу було почесною справою. Бажаю вам міцного здоров'я, стійкості духу, життєвих гараздів та добробуту в родинах", - сказав у своєму вітальному слові заступник голови обласної ради.

Роман Карпюк також вручив Подяки голови обласної ради за вагомий особистий внесок у справу надійної охорони державного кордону України, високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків та з нагоди Дня створення Луцького прикордонного загону: начальнику служби перевезень відділення матеріального забезпечення Миколі Нікітіну, старшому техніку – інспектору прикордонної служби 1 категорії групи зв’язку відділу прикордонної служби “Рівне” Ігорю Остапюку та старшому розвіднику – водію головного оперативно-розшукового відділу Роману Юрчуку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За спробу підкупу прикордонника на Волині судитимуть іноземця

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити