image
 |  2 30 Вересня 2021 | 15:38

Луцькрада оголосила конкурс на встановлення пам’ятника Бандері

Луцька міська рада оголосила конкурс на встановлення пам’ятника Степану Бандері та комплексний благоустрій прилеглої території.

Про це стало відомо під час чергового засідання виконавчого комітету.

Нещодавно рішенням Луцької міської ради було змінено місце встановлення пам’ятника Степану Бандері. Новим місцем визначено сквер між будинками 16-а та 24 на вул. Лесі Українки.

Сьогодні департамент містобудування, земельних ресурсів та реклами міської ради підготував проєкт рішення, яким підготовлено положення про конкурс та визначено склад журі.

Конкурс проводитиметься з 20 жовтня 2021 року до 20 березня 2022 року.

Метою конкурсу є визначення кращого ескізного проєкту пам’ятника Степану Бандері, який був би гідним вшануванням та створенням неповторного образу борця за незалежність України, та гармонійного вирішення благоустрою прилеглої території.

Термін подачі конкурсних проєктів – з 01 листопада 2021 року до 17 години 11 січня 2022 року.

Призовий фонд конкурсу складає 45 000 (сорок п’ять тисяч) грн.

1 (перша) премія – перше місце – 20 000 (двадцять тисяч) грн.

2 (друга) премія – друге місце – 15 000 (п'ятнадцять тисяч) грн.

3 (третя) премія – третє місце – 10 000 (десять тисяч) грн.

Зазначимо, що 30 липня Луцька міська рада в особі міського голови, громадська організація «Волинське Братство ветеранів ОУН-УПА імені полковника Клима Савура» та Луцька міська організація ВО «Свобода» підписали меморандум щодо спорудження пам’ятника провіднику ОУН Степану Бандері в місті Луцьку до 31 грудня 2023 року.

Тоді сторони узгодили подальший комплекс заходів для реалізації проєкту, а саме:

- не пізніше 15 вересня 2021 року оголосити конкурс на ідею пам’ятника Степану Бандері;

- до комісії з проведення конкурсу включити по одному представнику від Братства ветеранів ОУН-УПА імені полковника Клима Савура та Луцької міської організації ВО «Свобода» та до 15 грудня 2021 року оголосити результати;

- не пізніше 30 грудня 2021 року замовити проєктно-кошторисну документацію на спорудження пам’ятника;

- при підготовці проєкту рішення міської ради про бюджет на 2022 рік передбачити кошти на будівництво пам’ятника Степану Бандері;

- реалізувати наміри та завдання, передбачені в Меморандумі, до 31 грудня 2023 року, до 115-річчя від дня народження Степана Бандери.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити