image
 |  182 14 Травня 2024 | 08:28

“Луцькводоканал” отримав грант на понад 55 мільйонів гривень від Європейського Союзу

Комунальне підприємство “Луцькводоканал” за підтримки Луцької міської ради взяло участь у міжнародному транскордонному проєкті Європейського Союзу в рамках програми - Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027 - “Безпечна каналізація задля здорового довкілля: транскордонні рішення Луцька та Білостока” і ввійшло до переліку переможців.

Про це пише ВолиньUA.

Загальний обсяг фінансування проекту - 2 663 100,00 євро. На понад 55 мільйонів гривень з цієї суми буде реалізовано заходів у нашій громаді, які допоможуть модернізувати послуги водопостачання та водовідведення для понад 135-ти тисяч жителів Луцька.

У Луцьку планується реалізувати такі заходи:

1. Модернізація каналізаційного колектора (реконструкція 1 994,6 м напірного каналізаційного колектора на відрізку від вул. Карпенка-Карого, 1А до перетину вулиць Героїв УПА та Липовецької), зокрема заміна двох ліній каналізаційного колектора загальною довжиною 1 994,6 м.

2. Закупівля телеінспекції трубопроводів на базі автомобіля:

обладнання дозволить спостерігати та діагностувати процеси, що відбуваються всередині труб, колодязів, за допомогою відеокамери проводити повний огляд каналізаційного колектора. Складові обладнання: відеокамера високої роздільної здатності, програмне забезпечення, обладнаний автомобіль.

3. Створення Екопростору щодо поводження з водою:

придбання каркасного шатрового купола, огорожі, 4 інформаційних табло, проектора, сенсорного екрану та іншого обладнання для облаштування екопростору).

4. Розробка мультимедійного гіда – електронного продукту у вигляді тестів для підвищення обізнаності про поводження з водними ресурсами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За останні 6 місяців Україна перехопила 46% російських ракет

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити