image
 |  0 27 Червня 2022 | 15:06

Львівські медики врятували лучанку з 15-см пухлиною

Львівські медики врятували життя жінці, яка проґавила 15-сантиметрову пухлину наднирника, знехтувавши рекомендацією лікаря зробити УЗД.

Новоутвір почав "перетворювати" 29-річну Діану із Луцька у чоловіка, розповіли у Першому медичному об'єднанні Львова.

Жінку тривалий час турбували гормональні зміни: її голос погрубшав, на обличчі почало рости волосся, а часті зміни в настрої нагадували "американські гірки". Після першого візиту до лікаря Діана знехтувала УЗД, у зв'язку з чим ситуація погіршилася.

"Лікар, до якого раніше зверталася Діана, призначив обстеження, однак вона знехтувала УЗД, а відтак – можливістю вчасно діагностувати пухлину.

Лише, коли місяць тому вона почала впадати в депресію, Діана вирішила повністю обстежитися і була приголомшена – у неї пухлина наднирника. Саме вона була причиною гормонального збою в організмі жінки", – розповідають у медоб'єднанні.

Саме новоутвір заважав жінці завагітніти вдруге. Єдиним виходом було видалення пухлини. Операцію, що тривала понад 4 години, Діані провели медики лікарні Святого Луки.

"Пухлину пацієнтці видалили лапароскопічно, тобто, через маленький розріз. Через великий розмір новоутвору – 15 см, що для пухлин наднирника рідкість – орган зберегти, на жаль, не вдалося", – кажуть медики.

При цьому є і хороші новини: пухлина виявилася доброякісною. Наразі пацієнтка проходить реабілітацію. Коли гормональний стан стабілізується, лікарі зможуть дозволити Діані завагітніти.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити