image
 |  7 24 Березня 2024 | 14:18

Має батьків з інвалідністю: волинянина судили за ухилення від призову

На лаві підсудних Волинського апеляційного суду – чоловік, у якого є неповнолітня дитина та батьки з інвалідністю – тому, каже, - і ухилився від призову на військову службу. Любомльський райсуд виніс вирок – два роки іспитового терміну, втім, прокуратура наполягає, щоб волинянин таки відсидів 3 роки за ґратами.

У вироці Любомльського райсуду щодо справи Віталія Лонюка йдеться, що обвинувачений ухилився від призову на військову службу через страх за своє життя. Крім того, у волинянина є неповнолітня дитина та батьки з інвалідністю. Прокуратура, представляючи позицію держави, наполягає на реальному ув'язненні для Віталія Лонюка, тож сторони зустрілись в апеляції, - йдеться у сюжеті каналу Аверс, пише ВолиньЮА. 

Між тим обвинувачений Віталій Лонюк до кінця не розуміє, за що конкретно його судять. Чоловік переконує суддів, має доглядати своїх батьків з інвалідністю.

«Мені дуже важко, що мене можна сказати ні за що обвинувачують, я сам даже не розумію, в чому мене вже десь рік судять. І вночі не сплю,і думки погані в мене. І тільки кожної ночі думаю, що мені говорити на суді. В мене батьки інваліди, я вам поясню, в мене батько по зору інвалід, йому мали другу групу присудити, він не схотів. Прошу не позбавляти мене волі», - каже чоловік.
«Вислухавши обидві сторони та обговоривши деталі справи у нарадчій кімнаті, колеги суддів постановила вирок Любомльського районногосуду Волинської області від 29 листопада 2003 року щодо Лонюка Віталія Сергійовича в частині призначеного покарання скасувати, ухвалити в ційчастині новий вирок, яким призначити Лонюку Віталію сергійовичу покарання за статтею 336 Кримінального кодексу України із застосуванням статті 69-ї Кримінального кодексу України у виді шести місяців арешту», - йдеться у вироку.

Вже після вироку захисниця обвинуваченого каже - ще радитимуться з клієнтом, чи подавати касацію і додає, якби батько Віталія Лонюка все ж оформив собі другу групу інвалідності, його сина не судили б як ухилянта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині виставили на аукціон майно лісгоспу

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити