image
 |  9 10 Січня 2023 | 16:16

Має квартири в Москві та Севастополі: Український суддя їздив до окупованого Криму (ВІДЕО)

Суддя Шостого апеляційного адміністративного суду Ярослав Василенко 25 разів їздив до Криму після його окупації Росією.

Також має незадекларовані апартаменти на березі Чорного моря у Севастополі, що записані на його дружину Олену. Жінка володіє нерухомістю з 2020 року за паспортом громадянки РФ. Про це йдеться у розслідуванні "Схем".

Вперше окупований Крим Василенко відвідав ще 2014 року, а востаннє – 2021. У соцмережах є світлини із його поїздок на півострів.

"Що не так з поїздками в Крим, окупований Росією? По-перше, від моменту в'їзду на півострів людина підкоряється вже російським законам, показує документи прикордонникам-окупантам, розраховується окупаційною валютою – російським рублем, та навіть сплачує податки в бюджет країни-агресора, щоразу щось купуючи. По-друге, виникає питання, чому представник української влади не боїться бути там затриманим?", – йдеться в розслідуванні.

Зазначається, що Громадська рада доброчесності багато разів ухвалювала рішення про невідповідність критеріям доброчесності щодо суддів, які їздили в окупований Крим.

Родина судді Шостого апеляційного адмінсуду також володіє нерухомістю у столиці Росії Москві. Встановлено, що власниками половини квартири загальною площею 72 кв. м на вул. Льотчика Бабушкіна є дружина судді та донька Юлія Василенко, яка теж має російське громадянство.

За даними журналістів, у декларації судді немає відомостей про житло у РФ, кримські апартаменти дружини та про її російське громадянство.

"Василенко не коментував цю інформацію, хоча редакція намагалася отримати його пояснення", – додали в розслідуванні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити