image
 |  153 28 Травня 2024 | 21:43

Макрон підтримав право України бити по військових об'єктах в рф

Президент Франції Емманюель Макрон підтримує право України вражати військові бази на території рф, з яких ведеться обстріл України.

Макрон 28 травня на пресконференції з німецьким канцлером Олафом Шольцом у межах поїздки до Німеччини, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на n-tv, пише ВолиньЮА.

Телеканал цитує слова Макрона, який сказав, що "ми повинні дозволити їм (Україні. – Ред.) нейтралізувати (російські. – Ред.) військові бази, з яких запускаються ракети". Він підкреслив, що атаки на Україну здійснюються з території Росії.

З наведених коментарів не зрозуміло, чи говорив президент Франції про використання західної зброї проти цілей у Росії.

Канцлер Німеччини своєю чергою наголосив, що Україна "має всі можливості згідно з міжнародним правом робити те, що вона робить", а західні країни, які допомагають Україні зброєю, "виявили всі правила їх використання, які базуються на міжнародному праві".

Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг наполягає, що союзникам потрібно переглянути обмеження на заборону Україні вдаряти по рф західною зброєю на тлі прикордонних боїв на Харківщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад півсотні в'язнів вже приєдналися до лав збройних сил України

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити