image
 |  11 15 Квітня 2022 | 15:21

Маск задумав купити популярну соцмережу

Засновник Tesla і SpaceX мільярдер Ілон Маск хоче купити соціальну мережу Twitter за $41,39 млрд. Маск, що вже став найбільшим акціонером Twitter, ультимативно запропонував компанії викупити всі акції, які йому ще не належать.

Про це йдеться у звіті регулюючих органів, пише Daily Mail. При цьому Маск заявив, що це його "остання пропозиція", і якщо її не приймуть, він може влаштувати розпродаж акцій, що вдарить по вартості компанії.

Мета Маска – перетворити Twitter на головну "платформу для свободи слова у всьому світі". Для цього, як він вважає, форма власності компанії має змінитись.

"Я інвестував у Twitter, тому що вірю в його потенціал стати платформою для свободи слова в усьому світі... Однак після того, як я вклав свої кошти, я зрозумів, що компанія не буде ні процвітати, ні служити цьому громадському імперативу у своєму В нинішньому вигляді. Twitter необхідно перетворити на приватну компанію", – сказав Маск голові ради директорів Twitter Брету Тейлору.

Ціна, яку озвучив Маска – $54,2 за акцію. Тобто передбачається 38% премія до ціни акцій Twitter станом на 1 квітня.

"Моя пропозиція – найкраща і остання пропозиція. Якщо вона не буде прийнята, мені доведеться переглянути свою позицію акціонера", – зазначив Маск. Якщо Маск розпочне розпродаж, акції Twitter серйозно втратять у ціні. Тож це свого роду ультиматум.

При цьому Маск наголосив, що "це не загроза". "Просто це (акції Twitter. – Ред.) – не дуже хороша інвестиція без змін, які необхідно внести", – пояснив мільярдер. Раніше аналітики вже припускали, що Маск міг стати найбільшим акціонером Twitter, щоби поглинути цю компанію.

Акції Twitter після появи інформації про можливу угоду підскочили майже на 11% від початку відкриття торгів. Це свідчить про те, що Маск уже отримав серйозний вплив на компанію.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити