image
 |  4 28 Липня 2020 | 16:39

Майже 70 місцевих судів в Україні не зможуть працювати. Волинські – на черзі

Наразі майже 70 судів першої ланки не можуть працювати через нестачу суддів. На обласному рівні не вистачає приблизно 40% кадрів.

Про це повідомляє «24 канал».

В Україні 69 місцевих судів із 400 не можуть працювати через відсутність суддів, розповів заступник голови Верховного Суду Богдан Львов.

Там або є судді, в яких немає повноважень, оскільки вони після закінчення п’ятирічного строку ще не були призначені на посади безстроково, або взагалі немає суддів, – пояснив Львов.

За його словами, такою є статистика на рівні районів. В областях все ще гірше – не вистачає приблизно 40% суддів.

Львов зазначив, що Верховний Суд забезпечений майже на 100%. Навіть перша інстанція, яка має великий дефіцит кадрів, теж відносно укомплектована в порівнянні з апеляційною інстанцією.

Щоб в області могли розглядати кримінальні справи, необхідно щонайменше чотири судді: троє у колегії, один – слідчий. Наразі в деяких областях є нестача кадрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили кількість депутатів чотирьох райрад на Волині, які сформують восени

За словами заступника глави ВС, чотирьох суддів кримінальної юстиції вже немає на Закарпатті та у Полтаві. На черзі – Волинь, Суми та решта областей.

Сьогодні – це нерозглянуті кримінальні справи, а завтра – це будуть невидані санкції на затримання, проведення певних слідчих дій, – зазначив Львов.

У деяких регіонах порушники зараз можуть уникнути покарання за адмінпротоколами.

Можна їздити заднім ходом на червоне світло по зустрічній, і жодної відповідальності за це не буде, – додав представник ВС.

Це означає, що порушники залишаються без відповідальності.

Востаннє набір відбувся ще у 2013 році. Якщо не враховувати кількох призначень у 2015 році, за минулі шість років жоден новий фахівець суддею не став.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість українців вважає, що справи ідуть у неправильному напрямку, причина економічної кризи — у некомпетентності влади (ОПИТУВАННЯ)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити