image
 |  9 20 Липня 2023 | 15:17

Майже всі російські війська вивели: яка ситуація у білорусі

Росія вивела з Білорусі практично всі війська, які там тренувались.

Ситуація на кордоні контрольована, сказав в ефірі телемарафону речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає Gazeta.ua.

"Поряд із нашим кордоном ми не фіксуємо ні переміщення військової техніки, ні особового складу чи то підрозділів російської армії, чи підрозділів армії Білорусі. Звісно, що наша увага і загалом увага України, а також Сил оборони прикута до ситуації з переміщенням російських найманців на території Білорусі. Раніше ми не виключали того, що все ж таки ці найманці будуть перекинуті в Білорусь, зважаючи на риторику так званої влади Білорусі та риторику Росії. І зараз ми продовжуємо фіксувати прибуття груп представників ПВК на територію Білорусі, але вони переміщуються до місця свого розташування під Осиповичами", – розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росія додатково замінувала підходи до українських портів

Не відомо, скільки "вагнерівців" прибули до Білорусі. Вони їдуть роззброєні, без важкої техніки.

Вони не несуть загрози Україні. Найманці можуть тренувати підрозділи армії Білорусі та росіян.

"Росія практично вивела свої підрозділи, які проходили до цього навчання на території Білорусі і перебували на полігонах. Не виключено, що за деякий час можуть бути перекинуті нові, але на цей час підрозділів регулярної армії Росії на території Білорусі практично немає", – повідомив Демченко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити