image
 |  121 15 Жовтня 2024 | 13:09

Медики КП "ВОЦЕМДМК" провели успішну реанімацію пацієнту по дорозі в лікарню

12 жовтня бригада КП "Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" провела успішну серцево-легеневу реанімацію пацієнта віком 67 років з селища Голоби Ковельського району.

Про це інформує "ВолиньUA".

О 10.32 год бригада у складі фельдшера Катерини Максимової, Дмитра Михалика, який є лікарем-інтерном, та водія Сергія Палешко, отримала виклик у селище Голоби.

По прибуттю на місце у чоловіка віком 67 років після первинного обстеження було запідозрено тромбоемболію легеневої артерії. Під час транспортування в профільний заклад охорони здоров'я у пацієнта відбулася раптова зупинка дихання і кровообігу.

Пацієнту було негайно розпочато реанімаційні заходи: непрямий масаж серця, штучну вентиляцію легень через ендотрахеальну трубку. Здійснювалася оцінка серцевого ритму з монітору дефібрилятора. Реанімаційні заходи тривали 4 хвилини.

Завдяки високому професіоналізму і злагодженій роботі бригади вдалося відновити дихання і доставити чоловіка до Ковельського МТМО.

"Я хочу подякувати нашим працівникам, які продемонстрували високий рівень підготовки і вміння злагоджено діяти у складній ситуації. Завдяки цьому вдалося врятувати життя людини. Такі приклади особливо надихають", - прокоментував подію директор КП "ВОЦЕМДМК" Володимир Шмаль.

Додамо, що це вже 58 успішна серцево-легенева реанімація з початку 2024 року.

Читайте також: Лікарі Володимирського ТМО врятували пацієнта з інсультом

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити