image
 |  7 20 Серпня 2022 | 08:54

Міська влада Володимира ігнорує проблеми стихійного ринку (ФОТО)

Стихійна торгівля із землі завжди була проблемою у Володимирі. Щоразу проводилися рейди контролюючими структурами, щоразу продавців власної продукції розганяли, декому навіть виписували штрафи на засіданні адмінкомісії. Навіть нещодавно працівники муніципальної поліції попередили торговок про заборону продавати з тротуарів поблизу готелю. І на тому владний голос втих.

Про це пише Володимир медіа.

Пройшов певний час і люди знову рядочком виставляють свою сільськогосподарську продукцію навколо ринку, поблизу готелю. Подібна стихійна торгівля декілька років підряд процвітає по вулиці Ковельській поблизу магазину «СПАР» та військовому містечку. Влада на чолі з міським головою Ігорем Пальонкою і створеною ним муніципальною вартою на ці всі процеси спостерігає зі сторони та не приймає жодних мір. Як і держпродспоживслужба, в складі якої є структурний підрозділ, що відповідає за санітарний контроль.

Звісно, настали важкі часи, люди намагаються вижити. Тому реалізація власно вирощеної продукції та дарів лісу для більшості є засобами для існування. Ніхто цьому не перечить. Просто, йдучи назустріч людям, влада зобов’язана забезпечити торгові площі з належним санітарним контролем, а не спостерігати як бабця продає кукурудзу біля міської ради.

Торгівля молоком, ковбасами, сирами та іншими продовольчими товарами, привезеними кількагодинними чергами з Польщі, які в літню спеку мають здатність без належного зберігання швидко псуватися, має бути категорично заборонена. Бо існує пряма загроза життю та здоров’ю людей.

У Володимирі є три ринки. Проте там не вистачає торгових місць і люди змушені, а більшість просто звикла торгувати з асфальту. Ніхто не контролює, не виписує квита за оренду торгового місця, не бере на аналізи ягоди, гриби, молочну та іншу продукцію. Хтось торгує напроти власного будинку, хтось в центрі, де скупчення народу. А хтось роками облюбував місце напроти магазинів.

Невже міському голові Пальонці та його першому заступнику Ярославу Матвійчуку не вистачає часу чи знань для приведення стихійної торгівлі до порядку? Чому неможливо вибрати місце навіть на тому ж п’ятачку поблизу парку Слов’янський, облаштувати декілька торгових рядів, зробити навіси та дозволити людям торгувати принаймні сезонно? Запровадити помірну платню за оренду площі і проблема зникне. Хто й надалі не виконуватиме рішення влади – притягувати до відповідальності. Благо, відділів та служб Пальонка на створював більш чим достатньо.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити