image
 |  14 12 Листопада 2021 | 12:09

«Місту потрібні зміни» або як «перезавантажив» владу Ігор Пальонка

Майже рік триває задеклароване новим мером Ігорем Пальонкою перезавантаження влади у новоствореній Володимир-Волинській громаді. Погляньмо, наскільки оновилася влада у княжому місті, хто очолив нові управління та відділи.

Щоб потрапити у команду до Ігора Пальонки потрібно було вчасно продемонструвати палку лояльність до іншого Ігоря – нардепа Гузя. Саме за погодженням останнього і, фактично, формувалася команда мера Пальонки.

Прогнозовано першим заступником став Ярослав Матвійчук, який в команді Петра Саганюка теж працював на аналогічній посаді, і теж відповідав за житлово-комунальну сферу. Втім, коли Петро Данилович вирішив вкотре балотуватися на мера Ярослав Анатолійович вирішив звільнитися з посади і йти в команду до Пальонки. Час показав, що не прогадав і до посади зама отримав ще й мандат депутата Волинської обласної ради.

Змінили зарічанські кабінети на володимирські, отримавши посади секретаря ради Іван Юхимюк та керуючої справами Ірина Лошенюк. Втім, ніхто з них двох особливо не виділяється – працюють собі тихо і на тому вже добре.

Андрій Гудим став заступником міського голови з гуманітарних питань. До речі, цю посаду у свій час скасував Петро Саганюк і багато років міська громада функціонувала без гуманітарного заступника.

Доповнила команду заступників – Любов Саць, яка за часів попереднього мера відповідала за проектну діяльність і мала значні успіхи на цій ниві. Втім, нова заступниця довго не попрацювала, а пішла у декретну відпустку.

Загалом в команді Гузя-Пальонки вирішили не надто перейматися економією бюджетних коштів на заробітних платах і максимально розширили штати. Для початку створили цілі управління: соціальної, гуманітарної політики, бюджету та фінансів, містобудування, архітектури та комунальних ресурсів і навіть ціле управління інфраструктури. Погляньмо, хто ж очолив ці управління.

Начальником управління соціальної політики стала Наталія Голюк, яка багато років очолювала аналогічне управління при Володимир-Волинській РДА.

Управління бюджету та фінансів очолила Оксана Субицька, яка в команді Саганюка працювала начальником відділу економіки.

Управління містобудування, архітектури та комунальних ресурсів очолив Андрій Трофимук, який з вересня 2018 по квітень 2021 р працював заступником начальника управління містобудування і архітектури, тобто теж з Саганюком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волиняни заборгували за комунальні послуги «кругленьку» суму

Начальником управління з гуманітарних питань стала Оксана Бігун, котра довгий час працювала в освіті Володимир-Волинського району.

Понизили в посаді, але не вигнали з роботи Вячеслава Петрука, котрий з начальника міськно пересів у крісло начальника відділу молодіжної політики та спорту управління з гуманітарних питань. Але все, мабуть, тому що пан Петрук отримав мандат депутата міської ради від партії СІЧ і його голос потрібен меру на сесії аби приймалися потрібні рішення. Таким чином при посаді залишилась і головна лікарка Володимир-Волинського ТМО Тетяна Ващук та вигнанець зі «Свободи» Сергій Коба, котрий пішов у команду Саганюка заради посади директора теплокомуненерго. Цю посаду він зберіг, плюс отримав мандат депутата міської ради від партії СІЧ, але Коба зробив з Саганюком те, що уміє робити найкраще – зрадив і його, продавшись Гузю. Але, незабаром минає рік каденції і можна застосувати імперативний мандат, тож хтозна чи залишиться Коба депутатом.

Повернувся на посаду начальника відділу культури - Анатолій Сурмик, який у 2006-2013 рр. обіймав посаду начальника відділу культури та туризму, правда, Володимир-Волинської РДА.

Важливий для влади відділ зв’язків з громадськістю очолила депутат міської ради Тетяна Дьоміна. Але й року не пробула на цій посаді, а звільнилася та пішла працювати у Фонд Гузя.

Управління інфраструктури очолив Ігор Возний, який до цього працював у Державній архітектурно-будівельній інспекції і в гучних скандалах не був замічений.

Колишня очільниця теплокомуненерго Анна Рубанова, яка на місцевих виборах йшла у команді Максима Климюка, отримала посаду начальника відділу капітального будівництва управління інфраструктури. Ще одна людина з команди Климюка депутатка Оксана Виваль працює у міській раді головним спеціалістом відділу економічного розвитку, проєктної діяльності та інвестицій.

Зберегли свої посади ще двоє людей з команди Саганюка: Лариса Процька та Тарас Киба. Пані Процька стала начальником відділу комунальної власності управління містобудування, архітектури та комунальних ресурсів, а під Тараса Кибу придумали спеціальну посаду - начальник відділу – головний архітектор відділу містобудування та архітектури.

Відділ охорони здоров’я та медичного забезпечення очолив Сергій Юзефович, вигравши конкурс у колишньої керуючої справами Ірини Ліщук. Остання після програшу Саганюка пішла працювати у даний відділ, але, схоже через свою відданість Саганюку абсолютно не вписується у команду Пальонки-Гузя.

Доповнила команду нового мера Анна Медвєдєва. До депутатського мандата вона отримала ще й посаду директора «Бізнес-центру».

Тож, перезавантаження майже завершене - залишилося провести ще один-два конкурси, зокрема на начальника відділу освіти, і можна буде сміливо казати, що Ігор Гузь у Володимирі прилаштував на роботу усіх лояльних до нього людей. Чи буде місто якісно розвиватися з новим мером та новою командою – покаже час.

Дмитро ПОГРЕБНЯК, спеціально для «ВолиньUA»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити