image
 |  0 27 Червня 2022 | 15:47

Митрополим Михаїл уперше побував у двох селах Маневицького деканату

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл уперше побував у селах Велика і Мала Осниці Маневицького деканату, очоливши святкові відправи.

Про це інформує Волинська єпархія Православної Церкви України.

Владика освятив нові знамена на подвір'ї храмів Святої Трійці і Великомучениці Галини с. Мала Осниця та вперше очолив богослужіння.

У переддень свята всіх українських святих із високопреосвященним правили: декан протоієрей Андрій Закидальський, настоятель священник Роман Гула, інше духовенство Маневицького і Ківерецького благочинь, а також із сусідньої Рівненської єпархії.

Спочатку архієрей служив Божественну літургію в храмі Святої Трійці с. Велика Осниця. По її завершенні під час хресної ходи звершив освячення державного прапора України і Волинської єпархії. Почесне право підняти і встановити знамена доручили благодійникам.

Біля каплиці Великомучениці Галини, що в сусідній Малій Осниці, архіпастир очолив подячний молебень. Також відбувся хресний хід і освята знамен. Їх урочисто підняли військовий, що отримав поранення під час бойових дій, і юна дівчинка під загальний спів державного гімну України.

Громада Святої Трійці у с. Велика Осниця нещодавно возз’єдналася з Православною церквою України, перед цим вийшовши з юрисдикції московського патріархату. Божий дім постав на заміну попередньому. Його освячено 28 квітня 1995 року. Зі старої церкви вціліли дві ікони ХІХ ст. – Спаситель на Тайній Вечері і Плащаниця Ісуса Христа, а також частинки мощей п’ятнадцяти святих.

Божниця Великомучениці Галини у Малій Осниці збудована 2019 року. Колись на цьому місці стояла Троїцька церква, яку 1984 року зруйнували комуністи. Добродій Віктор Гуменюк власними коштами побудував капличку в честь святої покровительки його дружини Галини.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити