image
 |  92 8 Грудня 2023 | 21:43

МОК допустив росіян та білорусів до Олімпіади: реакція України

Україна засуджує рішення МОК допустити російських і білоруських спортсменів до Ігор-2024, посилаючись на їхню спільну відповідальність у конфлікті.

Україна засуджує рішення Міжнародного олімпійського комітету, який дозволив білоруським та російським спортсменам брати участь в Олімпійських іграх 2024 року. Про це йдеться в заяві в.о. міністра молоді та спорту України Матвія Бідного, передає УНН.

У відомстві наголосили, що рішення Виконкому МОК дозволити російським та білоруським спортсменам ховатись за фейковою нейтральністю - безвідповідальне.

Лише днями Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах та анонсував, що відповідне рішення МОК буде ухвалювати лише у березні наступного року- заявив Бідний.

Він підкреслив, що російські спортсмени мають такі ж паспорти, що й окупанти, які вбивають українців. Посадовець підкреслив, що всі росіяни несуть частину відповідальності за смерті українців.

Ми рішуче засуджуємо безвідповідальне рішення членів Виконкому МОК. Щодо участі України в Олімпійських та Паралімпійських іграх 2024 року: ми ухвалимо рішення пізніше, після того, як проведемо консультації з українською спортивною спільнотою та вищим політичним керівництвом країни.- резюмував Матвій Бідний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молода волинянка повернулася з заробітків, щоб бути корисною Україні

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити