image
 |  131 30 Вересня 2024 | 13:53

Мова має значення: рф хоче, щоб Трамп у разі перемоги на виборах "скасував" закони України про мову та УПЦ МП

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія "буде рада будь-яким ініціативам" щодо завершення війни в Україні від республіканця Дональда Трампа, якщо той переможе на президентських виборах у США. Керівництво РФ хоче, щоб Трамп домігся скасування двох українських законів.

Його заяву цитує російська служба BBC, передає Цензор.НЕТ.

За словами Лаврова, в Україні зараз нібито обмежуються права "російськомовних".

Російський міністр зазначив, що врегулювати війну можна, усунувши її "корінні причини": вступ України до НАТО й так звані утиски російськомовного населення.

У цьому контексті Лавров заявив, що Трамп, якщо він стане президентом США, має скасувати закони України про українську мову як державну та про заборону Московського патріархату, які нібито "утискають російськомовне населення".

Із цією заявою Лавров виступив після того, як Трамп особисто зустрівся з українським президентом Володимиром Зеленським та запевнив його в підтримці у разі перемоги на американських виборах.

"Якщо пану Трампу вдасться скасувати ці закони, про які ми говоримо, це вже буде крок уперед. Це зробити простіше простого - взяти й проголосувати", - додав Лавров.

Російська служба BBC уточнила, що в російської влади є список українських законів, які вимагають скасувати. Цей список нібито належав до проєкту угоди, яку російська та українська сторони розробили під час переговорів у Стамбулі 15 квітня 2022 року.

Читайте також: СБУ затримала на хабарі одного із посадовців АТ "Енергоатом"

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити